Részlet a "Két félidő a pokolban" című filmből.


(1961,fekete-fehér, rendező: Fábri Zoltán)

Esélyt kapnak a munkaszolgálatosok: Hitler születésnapja alkalmából összemérhetik erejüket egy futballmérkőzésen a német katonák válogatottjával. Diónak, a munkaszolgálatosok edzőjének szent dolog a foci, így eleinte húzódozik a feladattól. Később rájön, hogy mérhetetlen hatalmat kapott, élet-halál ura lett, hiszen a focistákat etetik és mentesülnek a bányamunka alól. A csapat az életéért játszik és legyőzik a németeket. Az örömünnepet azonban géppuskák ropogása szakítja félbe.

A filmben Brachfeld Siegfried német tisztet alakít.

Szilveszteri műsor 1964


Egy rövid részlet az 1964-es szilveszteri műsorból, melyben Lénárd Judittal, Tamási Eszterrel és Takács Marikával szerepel.

Részlet az "Utazás a koponyám körül" című filmből


(1970, színes, rendező: Révész György)

Az író megszokott kávéházában üldögél. Egyszerre arra lesz figyelmes, hogy hallucinációk gyötrik. Száguldó vonatok zakatolását hallja. Amikor hallomásai ismétlődnek, szakorvoshoz fordul. A vizsgálatok agydaganatot mutatnak. Betegsége rohamosan rosszabbodik, ezért az író rászánja magát a műtétre. Az operációt Svédországban Olivecrona professzor végzi. Karinthy mindvégig éber figyelemmel kíséri az agyába történő beavatkozás menetét, a világsajtó pedig az író sorsát.

A filmben Brachfeld Siegfried osztrák orvost alakít.

Hangfelvételek

Néhány emlékezetes felvétel Brachfeld Siegfriedtől, melyek közül sok még ma is aktuális.

Meghallgatásuk remélhetőleg kellemes emlékeket idéz majd fel.

Jó szórakozást kívánunk hozzá!
 
 


© Copyright: Az oldalon szereplő felvételek szerzői jogvédelem alatt állnak, jogosulatlan felhasználásukat a törvény bünteti!